2012. december 18., kedd

A 3 legtutibb korcsolyapálya Budapesten

A téli időszakban legtöbbször elég nehézkes a ráhangolódás a lakáson kívüli tevékenységekre,  a meleg lakásban, a tévé elé kucorodva töltenénk az időnket legszívesebben. Pedig egy kiadós korizás még fagyos időben is az egyik legszuperebb téli program.

Városligeti Műjégpálya
Néhány év kihagyás után, végre ismét birtokba vehetjük immár eredeti helyén a jégpályát. Mégiscsak ez a leghangulatosabb korizó hely a városban, a hiánya a korcsolya szerelmeseinek igencsak fájó pont volt. De feledve az elmúlt éveket, idén megújult pompájában várja a pálya a látogatóit, hatalmas területen, mesés városligeti környezetben. Szabadtéri koripályáról van szó, tehát nem árt rétegesen öltözni. Természetesen korcsolyabérlésre van lehetőség, ha nincs saját, de akár az egész pályát is ki lehet bérelni, ha mondjuk valamilyen különleges dolgot szeretnél itt megvalósítani, akár rendezvények lebonyolítása is lehetséges. Lehet több alkalmas bérletet is váltani, ez persze inkább annak éri meg, aki gyakoribb koripálya látogató. Természetesen ruhatár is van, ha vetkőznél - és nem mellékesen ingyenesen teheted mindezt -, orvosi ügyelet, ha esetleg egy fenékre pottyanásnál nagyobb baj ér. Plusz némi térítés ellenében a koridat is megélezik.
Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
További információ: mujegpalya.hu


Oxygen Wellness Naphegy - Oxygen-jég
Az épület tetején akadhatunk rá az Oxygen koripályára, ahol a csúszkálás mellett érdemes néhány percet szánni a mesés kilátásra is. A pálya a második decemberi hétvégén nyitotta meg kapuit. A megnyitó program keretein belül pedig díjmentesen lehetett igénybe venni a pályát. Utóbbi mellett, egy sátorban található a melegedő, ahol finom teát és forralt bort lehet fogyasztani. Az Oxygen központ szülinapja alkalmából a későbbiekben korizók is kedvezményes jegyárakra számíthatnak. Mindezek kívül itt a koripályán kívül sok kellemes dologot élvezhetsz még egy helyben: ha már itt vagy, betérhetsz egy kis szaunázásra, vagy kipróbálhatsz valamilyen szimpatikus wellness kezelést. De van itt étterem, és fitnesz lehetőség is, szabad a válogatás. A „több az egyben” alapú gondolkodást előnyben részesítők számára remek hely.
Cím: 1016 Budapest, Naphegy utca 67.
További információ: oxygenwellness.hu


Eiffel Jégpálya
Szintén egy nyitott pálya, amely december második hétvégéjétől látogatható a belvárosban, a Nyugati mellett. Eme jégpálya még igencsak gyerekcipőben jár, csupán három éve csúszkálhatunk itt. Ez egy kisebb, barátságosabb méretű pálya, ebből adódóan az árak is szimpatikusabbak. Kori kölcsönzés, élezés, oktatás itt is van, sőt még rendezvényeket is vállalnak a kisebb hely ellenére is. Ha megfáradtál a nagy siklásban, a büfében forralt borral és teával várnak. Különböző programok is lesznek majd, bár ezek egyelőre meglepik.
Cím: 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
További információ: eiffeljegpalya.hu

Fotók: mujegpalya.hu; akcion.hu; oxygenwellness.hu

Forrás 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése